Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BÚZAVIRÁG FOLKLÓRCSOPORT

buzavirag-folklorcsoport-pal-pista-bacsival-es-agocs-gyergellyel-2004.jpgBúzavirág folklórcsoport

 Pál Pista bácsival és Agócs Gyergellyel 2004

 

 

 

 

 

 

B Ú Z A V I R Á G        F O L K L Ó R C S O P O R T   -   P A L Á S T

     A   Búzavirág folklórcsoport 1969-ben alakult. Tagjai mind amatőrök, akik szeretik a népművészetet, hagyományokat, és szívügyük azoknak ápolása és továbbadása. Megalakulása óta eltelt évtizedek alatt kifejtett tevékenységének múltja van. A csoport azzal a céllal állítja össze hagyományőrző műsorát, hogy megőrizze a jövő generáció számára környezete hagyományainak legszebb értékeit.
    Műsoraikban a falusi élet mozzanatait örökíti meg, ezért olyan egyszerűek, de egyben színesek is mint a búzavirág.
    Említésre méltó műsorok: a Lakodalmas, Keresztelős, Fonó, Tollfosztó, Kukoricafosztás, Vidám vasárnap délután, Farsangi szokások, Szüret, Szüreti tánc, Regrutabúcsúztató, A mosás télen, Disznótoros vacsora, Palást-i vasárnap c. népdalcsokor.
    Ezekkel a 10-15 perces falusi palóc mondásokkal , humorral és dalokkal eddig mindenütt sikerült felvidítani, mosolyra deríteni a közönséget.
    Számos alkalommal szerepelt a csoport hazai és külföldi rendezvényeken egyaránt, ahonnan tapasztalatokat gyűjtve szép élményekkel gazdagodva tért haza mindig.
 
    2009 májusában a Pro Patria Honismereti Szövetség   Patria-díjjal tüntette ki a csoport tagjai által létrehozott tájjellegű falumúzeumot. Ez az országos kitüntetés hatalmas elismerés számukra. Céljuk, hogy „Jót s jól.” írta Kazinczy.
  
  
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.